Prenočišča Širec

Od leta 2008

V neokrnjeni naravi, med prelepimi vinskimi griči le 7 kilometrov iz centra mesta Ptuj se nahaja naša domačija Širec. Leta 1995 smo zasadili prvo vinsko trto in počasi začeli pisati zgodbo o domači slovenski zemlji in pridelkih, ki nam jih daje narava. Danes imamo zasajenih 25.500 trt, ki so zraven prenočišč naša glavna dejavnost. Ker želimo, da tudi naši gostje začutijo del okusov naših pridnih rok, se naužijejo miru in narave, jim v prijetno opremljenih sobah nudimo počitek in kulinariko. Naj vas zjutraj prebudi ptičje petje, oko pa naj si spočije med prelepimi vinogradi.

Če želite doživeti še kaj več, vas staro mestno jedro Ptuja pričakuje, da ga raziščete med skritimi ulicami in pestrim dogajanjem mestnega utripa. Prav tako vas v neposredni bližini kliče grad Vurberg, da se seznanite z njegovo večletno tradicijo. Če pa si želite spoznati Maribor ali se odpraviti na Pohorske strmine, vas do tja loči le 18 kilometrov. Bližnja okolica Dravskega in Ptujskega polja pa vam ponuja pestrost in veliko zgodovinskih odkritij.

Degustacije

Zgodbi o vinu lahko prisluhnete v vinski kleti s kapaciteto 50.000 litrov. Tam je vino še bolj živahno in vam pričara neverjetno zgodbo, ki jo pišejo pridne roke slovenskih vinarjev.

Popeljite se na pot med številnimi okusi suhih kot tudi sladkih vin. Vaše čute pa naj še posebej vzbudijo mehurčki hišne penine.

Po poti od trte do vina pa vas bo vodila Vinska kraljica Slovenije 2008, Svetlana Širec Žuran.

Program degustacije prilagajamo vašim željam.

_______________________________________________________________________________________________

Za več informacij smo vam na voljo na spodnjih kontaktih.

Telefon: 040 943 701
Telefon: 040 178 288
Email: vinasirec@gmail.com